Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

У заповіднику "Вендичанська дубина" висаджено понад 3200 саджанців дуба звичайного.

У заповіднику "Вендичанська дубина" висаджено понад 3200 саджанців дуба звичайного.

Спільна громадська акція "Створюємо ліси разом", яка діє в рамках програми Президента України "Зелена країна" відбулася на території Вендичанської територіальної громади. Мета - це 1 мільярд дерев в Україні за 3 роки! Це 1 мільйон гектар нових лісів за 10 років! Спільними зусиллями колективів та голови Могилів-Подільської РДА Юрія Яцука, голови районної ради Івана Телеватюка, селищного голови Вендичанської територіальної громади Анатолія Єфремова, міського голови Могилів-Подільської територіальної громади Геннадія Глухманюка, директора опорного закладу "Вендичанський ліцей Вендинської селищної ради" Людмили Пріян, волонтерів учнівського лісництва "Друзі природи" Вендичанського ліцею та за організаційної підтримки ДП "Могилів-Подільське лісове господарство" у Вендичанському лісництві на площі 0,5 га висадили 3200 шт сіянців дуба звичайного. Приємно, що змогли долучитись до такої масштабної акції і до корисної справи.

15:15 01.11.2021

Урочисте відкриття  пам`ятника воякам  армії УНР у с. Кукавка Вендичанської селищної територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області.

Урочисте відкриття пам`ятника воякам армії УНР у с. Кукавка Вендичанської селищної територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області.

28 жовтня 2021 року у с.Кукавка відбулася церемонія відкриття пам’ятника 19 бійцям Другої волинської дивізії армії УНР, які героїчно загинули за волю України у 1920 році. Загиблих українських Героїв перепоховали відповідно до християнських звичаїв та віддали належні військові почесті три роки тому. У церемонії відкриття взяли участь: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації Світлана Василюк, депутати Вінницької обласної ради Тетяна Каменщук та Андрій Поліщук, начальник Центрального міжрегіонального відділу УІНП Богдан Галайко, заступник голови Могилів-Подільської районної державної адміністрації Світлана Антонюк та голова районної ради Іван Телеватюк, голова Вендичанської селищної ради Анатолій Єфремов, українське духовенство і громадськість. «Сьогодні ми вшановуємо бойовий подвиг, самовідданість патріотів України – 19-ти воїнів Армії УНР. Для цих людей незалежність не була порожнім звуком. Свого часу вони добровільно взяли до рук зброю і ризикували власним життям, життям близьких та рідних для того, щоб ми могли стояти під рідними прапорами» - зазначила Свілана Антонюк. Скульпторомпам’ятної композиції є Микола Крижанівський.Пам'ятник відтворює форму ордену "Хрест Симона Петлюри" – найвпізнаванішої військової нагороди Армії УНР. Захід супроводжував військовий оркестр центру військово-музичного мистецтва Повітряних сил Збройних сил України (керівник - військовий диригент старший лейтенант Созанська Уляна). У пам'ять про загиблих бійців армії УНР був даний військовий салют. Освячення меморіалу та молитву за полеглих українських воїнів звершив військовий священник (капелан) Православної церкви України Іван Минів спільно із священниками інших конфесій. Довідково: 11 листопада 1920 р. між селами Кукавка та Вендичани відбувся бій між 3-м кінним полком 3-ї Залізної дивізії Армії УНР та частинами 8-ї кавалерійської дивізії Червоної армії. Ворожа кіннота, що кількісно переважала українців, змогла розділити 3-й кінний полк. Більшу його частину ворог відкинув у напрямі на Борщівці, менша з боєм відступила на Вендичани. У грудні 2017 р., меморіально-пошуковий центр «Доля» на замовлення Українського інституту національної пам’яті здійснив дослідження необлікованого масового поховання поблизу села Кукавка. За результатами пошукових робіт було ексгумовано 19 останків молодих чоловіків, які загинули внаслідок бойових дій. За висновками українських військових істориків Андрія Руккаса, Михайла Ковальчука та Ярослава Тинченка, виявлені останки належали воякам Армії УНР, які полягли у боях з більшовиками восени 1920 року.

10:18 29.10.2021

Вендичанська громада отримала новий шкільний автобус ЕТАЛОН.

Вендичанська громада отримала новий шкільний автобус ЕТАЛОН.

За рахунок фінансування держбюджету та співфінансування бюджету селищної ради опорний заклад "Вендичанський ліцей" відтепер має новий автобус, пристосований для перевезення дітей з інвалідністю – наявний ліфт, який за сигналом кнопки підіймається і доставляє візок у салон автобуса.

14:13 27.10.2021

Робоча зустріч голови Могилів-Подільської РДА Юрія Яцука з селищним головою Вендичанської територіальної громади Анатолієм Єфремовим.

Робоча зустріч голови Могилів-Подільської РДА Юрія Яцука з селищним головою Вендичанської територіальної громади Анатолієм Єфремовим.

21 жовтня 2021року, спільно з начальником управління співпраці з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації Іваном Чічірком з робочим візитом відвідали Вендичанську територіальну громаду, де проводиться робота впровадження ініціативи Президента України «Здорова Україна» та завдань Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА. В ході робочої поїздки оглянули: хід робіт по облаштуванню спортивного майданчика, яке реалізовується у межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна», та має на меті створення умов для фізичної активності громадян, популяризації здорового способу життя серед українців; відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 11 жовтня 2021 року №1066 з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень, тому відвідав залізничний вокзал та поцікавився, чи дотримуються перевізники цієї постанови. Згідно нових правил здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія). обговорили з селищним головою Анатолієм Єфремовим питання щодо перенесення вказівного знаку «Могилів-Подільський район» з смт.Вендичан до в’їзду в район; наступним об’єктом став Вендичанський елеватор ТОВ «ВКХП». Наразі його завантаженість становить 50%. На даний час уже прийняли 23 тис.тонн ранньої групи зернових: ріпак, пшениця, ячмінь; 16 тонн соняшнику та 43 тисячі кукурудзи. оглянули пам’ятник 19-ти воїнів ІІІ-ї залізної дивізії армії УНР загиблих у бою з більшовиками між селами Кукавка та Вендичани, відкриття якого планується найближчим часом.

14:30 22.10.2021

Вшанування дідусів та бабусь, які знаходяться в тери торіальному центрі соціального обслуговування в Міжнародний день людей похилого віку.

Вшанування дідусів та бабусь, які знаходяться в тери торіальному центрі соціального обслуговування в Міжнародний день людей похилого віку.

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. У цей день світ говорить про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя. Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків. Свої привітання та повагу до людей похилого віку, які на даний момент перебувають в відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вендичанської селищної ради висловили селищний голова Анатолій Єфремов, староста с. Серебринці Іван Фрасенюк, колектив художнього ансамбля «Калиновий цвіт». Були вручені подарунки. Прозвучали гарні пісні. Усмішки на обличчях дідусів та бабусь стали головною нагородою для відвідувачів. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Турбота про людей похилого віку – справа кожного з нас, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.

09:30 11.10.2021

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске.

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске.

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске. За фінансової допомоги ТОВ СХК "Вінницька промислова група" був проведений капітальний ремонт приміщення медичного пункту в с. Плоске, було закуплено нові сучасні меблі, медичний інвентар та медикаменти для надання першої та невідкладної медичної допомоги. В урочистих заходах з відкриття медичного пункту взяли участь селищний голова Анатолій Єфремов, перший заступник генерального директора ТОВ СХК "ВПГ" Олександр Савчук, заступник керівника земельної та соціальної служби ТОВ СХК "ВПГ" з соціальних питань Алла Уліта, керівник мехзагону Олександр Марчук, ВО завідуючої амбулаторії ЗПСМ смт. Вендичани Світлана Могила. Перлиною заходи став розіграш цінних призів та подарунків між жителями с. Плоске.  

09:15 11.10.2021

День фізичної культури та спорту

День фізичної культури та спорту

10 вересня в День фізичної культури та спорту в с. Сугаки був проведений чемпіонат з футболу серед школярів двох вікових груп: 5-7-х та 8-9-х класів. В чемпіонаті взяли участь діти з смт. Вендичани, с. Кукавка, с. Немерче, с. Серебринці, с. Сугаки. Учасників та гостей свята привітали Селищний голова Анатолій Єфремов, Начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради Роман Трачук, староста с. Сугаки Іван Сахарук, керівник спортивної школи Оксана Войтович. Призери були нагороджені кубками, почесними грамотами та футбольними м’ячами. Також почесними грамотами були нагороджені ветерани спорту, які своїми спортивними досягненнями прославляли нашу громаду, наш район на різноманітних спортивних чемпіонатах України. Виконком Вендичанської селищної ради вітає з професійним святом спортсменів, тренерів, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, ветеранів, шанувальників спорту і всіх прихильників здорового способу життя! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня фізичної культури і спорту – свята здорових, цілеспрямованих людей! Без сумніву, саме фізично і духовно розвинені люди завжди були опорою суспільства, його рушійною силою. Відомо, що заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, допомагають розвивати такі якості як воля, цілеспрямованість, наполегливість та благородство. Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, має їх і наша громада, і ми пишаємося Вашими, шановні земляки, досягненнями. Ви достойно зарекомендували себе в змаганнях на різних рівнях, гідними перемогами здобули славу для себе та громади як в області, так і за її межами, з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тож в цей святковий день щиро бажаємо усім Вам міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України! Бажаємо всім фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях! Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу, велич духу і мужність!  

10:51 13.09.2021

Публічність та прозорість діяльності: представників органів місцевого самоврядування Вінниччини ознайомили із ефективними інструментами комунікації та е-врядування

Публічність та прозорість діяльності: представників органів місцевого самоврядування Вінниччини ознайомили із ефективними інструментами комунікації та е-врядування

У Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» 2 вересня відбувся практичний семінар «Комунікація органів місцевого самоврядування і покращення зовнішнього візерунку громад у мережі Інтернет». Захід ініціювали і провели представники Вінницької обласної Ради спільно із представниками «Програми EGAP».

09:25 03.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь