Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Вендичанська громада отримала новий шкільний автобус ЕТАЛОН.

Вендичанська громада отримала новий шкільний автобус ЕТАЛОН.

За рахунок фінансування держбюджету та співфінансування бюджету селищної ради опорний заклад "Вендичанський ліцей" відтепер має новий автобус, пристосований для перевезення дітей з інвалідністю – наявний ліфт, який за сигналом кнопки підіймається і доставляє візок у салон автобуса.

14:13 27.10.2021

Робоча зустріч голови Могилів-Подільської РДА Юрія Яцука з селищним головою Вендичанської територіальної громади Анатолієм Єфремовим.

Робоча зустріч голови Могилів-Подільської РДА Юрія Яцука з селищним головою Вендичанської територіальної громади Анатолієм Єфремовим.

21 жовтня 2021року, спільно з начальником управління співпраці з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації Іваном Чічірком з робочим візитом відвідали Вендичанську територіальну громаду, де проводиться робота впровадження ініціативи Президента України «Здорова Україна» та завдань Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА. В ході робочої поїздки оглянули: хід робіт по облаштуванню спортивного майданчика, яке реалізовується у межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна», та має на меті створення умов для фізичної активності громадян, популяризації здорового способу життя серед українців; відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 11 жовтня 2021 року №1066 з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень, тому відвідав залізничний вокзал та поцікавився, чи дотримуються перевізники цієї постанови. Згідно нових правил здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія). обговорили з селищним головою Анатолієм Єфремовим питання щодо перенесення вказівного знаку «Могилів-Подільський район» з смт.Вендичан до в’їзду в район; наступним об’єктом став Вендичанський елеватор ТОВ «ВКХП». Наразі його завантаженість становить 50%. На даний час уже прийняли 23 тис.тонн ранньої групи зернових: ріпак, пшениця, ячмінь; 16 тонн соняшнику та 43 тисячі кукурудзи. оглянули пам’ятник 19-ти воїнів ІІІ-ї залізної дивізії армії УНР загиблих у бою з більшовиками між селами Кукавка та Вендичани, відкриття якого планується найближчим часом.

14:30 22.10.2021

Вшанування дідусів та бабусь, які знаходяться в тери торіальному центрі соціального обслуговування в Міжнародний день людей похилого віку.

Вшанування дідусів та бабусь, які знаходяться в тери торіальному центрі соціального обслуговування в Міжнародний день людей похилого віку.

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. У цей день світ говорить про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя. Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків. Свої привітання та повагу до людей похилого віку, які на даний момент перебувають в відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вендичанської селищної ради висловили селищний голова Анатолій Єфремов, староста с. Серебринці Іван Фрасенюк, колектив художнього ансамбля «Калиновий цвіт». Були вручені подарунки. Прозвучали гарні пісні. Усмішки на обличчях дідусів та бабусь стали головною нагородою для відвідувачів. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Турбота про людей похилого віку – справа кожного з нас, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.

09:30 11.10.2021

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске.

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске.

Урочисте відкриття медичного пункту в с. Плоске. За фінансової допомоги ТОВ СХК "Вінницька промислова група" був проведений капітальний ремонт приміщення медичного пункту в с. Плоске, було закуплено нові сучасні меблі, медичний інвентар та медикаменти для надання першої та невідкладної медичної допомоги. В урочистих заходах з відкриття медичного пункту взяли участь селищний голова Анатолій Єфремов, перший заступник генерального директора ТОВ СХК "ВПГ" Олександр Савчук, заступник керівника земельної та соціальної служби ТОВ СХК "ВПГ" з соціальних питань Алла Уліта, керівник мехзагону Олександр Марчук, ВО завідуючої амбулаторії ЗПСМ смт. Вендичани Світлана Могила. Перлиною заходи став розіграш цінних призів та подарунків між жителями с. Плоске.  

09:15 11.10.2021

День фізичної культури та спорту

День фізичної культури та спорту

10 вересня в День фізичної культури та спорту в с. Сугаки був проведений чемпіонат з футболу серед школярів двох вікових груп: 5-7-х та 8-9-х класів. В чемпіонаті взяли участь діти з смт. Вендичани, с. Кукавка, с. Немерче, с. Серебринці, с. Сугаки. Учасників та гостей свята привітали Селищний голова Анатолій Єфремов, Начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради Роман Трачук, староста с. Сугаки Іван Сахарук, керівник спортивної школи Оксана Войтович. Призери були нагороджені кубками, почесними грамотами та футбольними м’ячами. Також почесними грамотами були нагороджені ветерани спорту, які своїми спортивними досягненнями прославляли нашу громаду, наш район на різноманітних спортивних чемпіонатах України. Виконком Вендичанської селищної ради вітає з професійним святом спортсменів, тренерів, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, ветеранів, шанувальників спорту і всіх прихильників здорового способу життя! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня фізичної культури і спорту – свята здорових, цілеспрямованих людей! Без сумніву, саме фізично і духовно розвинені люди завжди були опорою суспільства, його рушійною силою. Відомо, що заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, допомагають розвивати такі якості як воля, цілеспрямованість, наполегливість та благородство. Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, має їх і наша громада, і ми пишаємося Вашими, шановні земляки, досягненнями. Ви достойно зарекомендували себе в змаганнях на різних рівнях, гідними перемогами здобули славу для себе та громади як в області, так і за її межами, з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тож в цей святковий день щиро бажаємо усім Вам міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України! Бажаємо всім фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях! Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу, велич духу і мужність!  

10:51 13.09.2021

Публічність та прозорість діяльності: представників органів місцевого самоврядування Вінниччини ознайомили із ефективними інструментами комунікації та е-врядування

Публічність та прозорість діяльності: представників органів місцевого самоврядування Вінниччини ознайомили із ефективними інструментами комунікації та е-врядування

У Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» 2 вересня відбувся практичний семінар «Комунікація органів місцевого самоврядування і покращення зовнішнього візерунку громад у мережі Інтернет». Захід ініціювали і провели представники Вінницької обласної Ради спільно із представниками «Програми EGAP».

09:25 03.09.2021

Привітання з початком Навчального року народного депутата України Геннадія Вацака

Привітання з початком Навчального року народного депутата України Геннадія Вацака

НАВЧАЛЬНИЙ РІК ВСТУПАЄ У СВОІ ПРАВА Немає свята прекрасніше, ніж свято початку навчання, коли всі раді, всі посміхаються. Ми не просто відзначаємо початок нового навчального року, але шануємо працю вчителя і учня, визнаємо важливість і пріоритет знання і науки Першокласникам бажаю бути старанними і слухняними, випускникам - щоб їх останній шкільний рік став яскравим і незабутнім, а вам, шановні вчителі, - здоров'я, терпіння і взаєморозуміння з учнями. Нехай весь навчальний рік буде добрим і успішним для кожного з Вас В ДОБРУ ПУТЬ ЗА ЗНАННЯМИ З повагою ГЕННАДІЙ ВАЦАК

08:26 03.09.2021

Свято Першого дзвоника в Вендичанській територіальній громаді

Свято Першого дзвоника в Вендичанській територіальній громаді

1 вересня у Вендичанській громаді традиційно, по-родинному пройшло свято Першого дзвоника, який сповістив учнів, батьків та вчителів про початок нового навчального року. День Знань — це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Селищний голова Анатолій Єфремов привітав вчителів та учнів Опорного навчального закладу Вендичанський ліцей з початком нового навчального року, зазначив, що місцева влада приділяє значну увагу розвитку галузі освіти громади, матеріально-технічному забезпеченню навчальних закладів та ін. Звертаючись до учнів, Анатолій Єфремов наголосив, що сьогодні запорукою успіху в житті є якісна освіта, тож потрібно максимально використовувати час перебування у школі, щоб здобути найбільшу цінність для себе – знання. Зі святом Першого дзвоника присутніх на святі привітав також начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради Роман Трачук. Наголосив, що успіх кожної людини залежить від наполегливої праці. Побажав молодому поколінню гарно навчатися та здобути в подальшому високих досягнень, а вчителям висловив вдячність за кропітку працю. Для одинадцятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям. Сьогодні випускники востаннє переживають зустріч з першим шкільним дзвоником, бо через рік розлетяться, мов пташенята, по білому світу, щоб вчитися і працювати, щоб йти дорогами праці і звитяги, дорогами своїх батьків та дідів, і торуватимуть власні шляхи, щоб творити свою Державу. Як зазначила директор Опорного навчального закладу Вендичанський ліцей Людмила Пріян : «Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов`язок сім`ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива! Тільки тоді наші доньки і сини будуть рости здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні, будуть рости на благо України. Всього, що вмієш, і всього, що знаєш, за плечима не носити. Не лінуйтеся і не зупиняйтеся на досягнутому, розвивайте свої таланти, творчість, здібності. Учіться бути мудрими, добрими і людяними. Виростайте справжніми людьми!». Привітала наших діток та педагогічний колектив і бувший директор школи, а зараз Голова ветеранської організації Людмила Рафальська: «Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів — першокласників. Цього року для першокласників, які переступили поріг нашої школи, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька у Країни Знань». Почесні грамоти та подяки були вручені найкращим за підсумками року вчителям та учням. Гарне привітання старшокласників та яскравий флешмоб до річниці Незалежності були перлиною сьогоднішнього свята. У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила у просторі затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

13:48 01.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь