A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ОПОРНИЙ ЗАКЛАД "ВЕНДИЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ"

Дата: 28.02.2024 10:09
Кількість переглядів: 57

Харчування в школі відіграє ключову роль у забезпеченні здорового розвитку дітей. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму учнів, а також впливає на їхню працездатність і успішність.

Завдяки програмі МОН України «Спроможна школа для кращих результатів», розумінню та фінансовій підтримці селищного голови Анатолія Єремова, начальника ВОКМСТ Вендичанської селищної ради Романа Трачука, депутата Верховної ради України Геннадія Вацака в Опорному закладі «Вендичанський ліцей» було проведено капітальний ремонт, реконструкція харчоблоку та замінено технологічне обладнання.

Адміністрація ОЗ «Вендичанський ліцей» приділяє велику увагу питанням організації шкільного харчування, які останніми роками викликають підвищену зацікавленість.

«Впровадження нових схем раціонального, збалансованого харчування, використання сучасного високоякісного устаткування дозволяє забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогодення. Щодня працівники кухні «чаклують» над приготуванням сучасних страв, тому їжа в їдальні ліцею не тільки корисна, але й смачна і різноманітна» - наголошує директор ОЗ «Вендичанський ліцей» Людмила Пріян.

Відповідно до рішення Вендичанської селищної ради 37 сесії 8 скликання від 16 лютого 2024 року №2200 «Про організацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти та в закладах загальної середньої освіти Вендичанської селищної ради у 2024 році» забезпечено безкоштовним харчуванням учнів:

дітей-сиріт;

дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях осіб, які їх замінюють, в тому числі в будинках сімейного типу;

дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);

дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей, які є особами з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, і тих, що проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в тому числі дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи;

дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

дітей з числа осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, а також інші сім’ї, визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

дітей з інвалідністю;

дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України;

дітей, батьки яких призвані на військову службу згідно Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію».

учнів 1-4 класів;

дітей із сімей, у яких виховується троє і більше дітей.

за клопотанням директора закладу загальної середньої освіти учнів, які не потрапляють до інших пільгових категорій.

Питання організації харчування дітей в закладах освіти Вендичанської селищної ради під час війни є актуальним, оскільки навчання потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь