Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

День пам’яті жертв голодоморів: «Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо!»

Дата: 24.11.2023 13:24
Кількість переглядів: 129

Щороку в четверту суботу листопада відповідно до Указу Президента України від 1998 року в Україні День пам'яті жертв голодоморів.

У Вендичанській громаді відбулося покладання квітів до знаку жертвам Голодомору України 1932-1933 років за участю очільника Вендичанської громади Анатолія Єфремова, голови ради ветеранів Людмили Рафальської, настоятеля місцевого Храму отця Анатолій, прислужників Храму, колективу комунального закладу "Центр культури та дозвілля" Вендичанської селищної ради, посадовців селищної ради.

Одна з найтрагічніших сторінок в історії України не оминула жодну родину Вендичанської територіальної громадиЗ метою вшанування жертв голодоморів у населених пунктах старостинських округів покладені траурні композиції з квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць масових поховань жертв голодоморів.

Для України 1932-1933 роки стали часом національної катастрофи, яка поставила націю на межу зникнення. Жорстокість Голодомору полягає перш за все в тому, що голод не був наслідком стихійного лиха або неврожаю, він став результатом цілеспрямованої політики московського тоталітарного режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл і цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій проти незгодних московський режим створив для частини українців умови, які були несумісні з життям, і тим самим вчинив злочин геноциду. Після здобуття незалежності Україна пройшла тривалий шлях відновлення пам’яті про Голодомор 1932-1933 років як геноциду Українського народу. День пам'яті жертв Голодомору – це додаткова можливість приділити увагу очевидцям трагедії, адже їх спогади та світлини зберігають і зміцнюють пам'ять народу, яку важливо передати наступним поколінням.

Кожен із нас переосмислює історію, її трагічні сторінки, які примушують стискатися людські серця. Пам’ять про ті часи вкарбувалась у свідомість нашого народу назавжди, вона болем проймає серця людей.

25 листопада, о 16.00 Вендичанська громада приєднується до хвилини мовчання та загальнонаціональної акції «Запали свічку» у своїй домівці як вияву особистої скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів.

Цьогоріч інформаційна кампанія із вшанування жертв голодоморів проходить під гаслом: Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо! Тож пам’ятаймо про злочини, вчинені проти нашого народу, єднаймося і обов’язково переможемо!

Возможно, это изображение 13 человек

 

Фото без описуФото без описуВозможно, это изображение 2 человека и памятникФото без описуВозможно, это изображение 11 человекВозможно, это изображение 2 человека и памятникВозможно, это изображение 3 человека и памятникФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь