Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує

Дата: 17.10.2023 15:24
Кількість переглядів: 132

Вся інформація про доходи у смартфоні.

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує про можливість отримати великий спектр послуг від ДПС через мобільний додаток «Моя податкова»! Переваги при його використанні є очевидними. По-перше – за стосунок є безкоштовним продуктом. По-друге – економить час, оскільки не потрібно відвідувати податковий орган. По-третє – потрібна інформація є доступною протягом 24/7. А ще – для отримання результату достатньо 5 хвилин. Понад 28 тисяч користувачів, які вже завантажили додаток «Моя податкова», отримують послуги у смартфоні! Тож радимо всім скористатися наданою можливістю та доєднатися до користувачів за стосунку.

Оновлено план-графік проведення документальних планових перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що на вебпорталі ДПС України розміщено оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік. Звертаємо увагу, що змінено розділи I – ІІІ. З оновленим планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік можна ознайомитись за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html

Про оподаткування спадщини

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що порядок оподаткування ПДФО доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, врегульовано нормами Податкового кодексу України. Зокрема, об’єкти спадщини або дарування, що отримуються резидентами від резидента - члена сім’ї першого та другого ступенів споріднення оподатковуються за нульовою ставкою. Звертаємо увагу, що до членів сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення відносяться її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені. Членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення для цілей розділу IV цього ПКУ вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки. Увага! Об’єкти спадщини або дарування, що отримуються від членів сім’ї, які не відносяться до членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відс. та військовим збором 1,5 відс.

Про особливості проведення перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30.06.2023 № 3219 з 1 серпня 2023 року частково знято обмеження на проведення контролюючими органами документальних перевірок. Крім того, поновлюються на невикористаний строк перевірки, які були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022, крім тих, для яких встановлено мораторій. При цьому, документальні та фактичні перевірки під час дії воєнного стану проводяться за наявності безпечних умов для проведення перевірки, а саме безпечного:

доступу, допуску до територій, приміщень та іншого майна, що використовуються для провадження господарської діяльності та/або об’єктами оподаткування, або використовуються для отримання доходів (прибутку), або пов’язані з іншими об’єктами оподаткування таких платників податків;

доступу, допуску до документів, довідок про фінансово-господарську діяльність, отримані доходи, видатки платників податків та іншої інформації, пов’язаної з обчисленням та сплатою податків, зборів, платежів, про дотримання вимог законодавства, здійснення контролю за яким покладено на контролюючі органи, а також до фінансової і статистичної звітності у порядку та на підставах визначених законом;

проведення інвентаризації основних засобів, товарно - матеріальних цінностей, коштів, зняття залишків товарно - матеріальних цінностей, готівки.

Про право на податкову соціальну пільгу

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що нормами Податкового кодексу України за будь-яким платником податку на доходи фізичних осіб закріплено право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 відс. розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року ( у 2023 році ця сума становить 1342 грн). Проте, вказана законодавча норма поширюється на дохід, нарахований на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень ( у 2023 році ця сума становить 3760,00 грн).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь