Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі палива (Бензин А-95 (Євро -5) ), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 13.10.2023 14:06
Кількість переглядів: 121

Вендичанська селищна рада Могилів-Подільського району Вінницької області

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі палива (Бензин А-95 (Євро -5) ), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі станом на 10.10.2023року(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Вендичанська селищна рада Могилів - Подільського району Вінницької області (далі Замовник), код за ЄДРПОУ-04326589, орган місцевого самоврядування.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  Бензин А-95 (Євро 5) (талони/скретч-картки)) за кодом ДК 021:2015 09130000-9 Нафта і дистиляти на 2023 рік.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Запит ціни пропозицій .Закупівля здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» та Постанови  Кабінету Міністрів України від 14.09.2020 № 822 «Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу»:UA-2023-10-11-014552-a .

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 69350 грн з урахуванням ПДВ. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене статистичним аналізом про середньомісячне використання паливно-мастильних матеріалів на потреби замовника за попередній аналогічний період. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товару , щодо якого проводиться державне регулювання цін  з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами), з урахуванням офіційних статистичних даних Мінфіну (https://index.minfin.com.ua/markets/fuel/) станом на дату оголошення закупівлі).

Розмір бюджетного призначення: 69350,00грн з урахуванням ПДВ, згідно з наявною потребою. Розмір бюджетного призначення в межах передбачених обсягів використання бензину А-95 до кінця  2023 року затверджених довідками про зміни до кошторису видатків  на 2023 рік Вендичанської селищної ради  Могилів- Подільського району Вінницької області №23 від 10.10.2023 року  та прогнозованих обсягів використання бензину А-95.Розрахунок потреби на пальне у 2023_ році підтверджений виходячи з основних виробничих показників:

— фактичних видатків на пальне у 2023_ році на дані транспортні засоби;

— забезпечення суворого режиму економії енергоносіїв у плановому періоді;

— забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків на пальне з бюджету протягом бюджетного періоду.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Термін постачання —  з дати укладання договору  по 30.11.2023__р.

 

 За своїми характеристиками і показниками повинен відповідати ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови» та Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив. Показники якості повинні відповідати значенням норм за екологічним класом Євро5. Бензин А-95 має бути виготовлений на нафтовій основі, без додавання етанолу.

До того ж, враховуючи необхідність використання протягом усіх сезонів (зимового і літнього) предмета цієї закупівлі, товар повинен відповідати Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927.

Крім того, зважаючи на виробничу потребу замовника, відпуск нафтопродуктів замовнику повинен здійснюватись цілодобово, тому замовником встановлена вимога в частині здійснення поставки згідно з адресою та місцезнаходженням АЗС у межах Могилів-Подільського району Вінницької області, в радіусі 30 км смт Вендичани.

 

З метою забезпечення якості предмета закупівлі на постачальника покладається обов’язок забезпечення контролю якості кожної партії пального, що постачається замовнику, та своєчасної заміни неякісного товару (відповідно до умов  проєкту договору про закупівлю).

 

Обґрунтування доцільності закупівлі Товару Придбання бензину А-95 в талонах здійснюється для забезпечення безперебійної роботи транспортних засобів під час виконання функцій та завдань, покладених на Вендичанську селищну раду Могилів-Подільського району Вінницької області.

Примітка: будь-яке посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника в цій закупівлі застосовується із виразом «або еквівалент».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь