Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

У Вендичанській тергромаді відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника

Дата: 13.10.2023 09:50
Кількість переглядів: 77

Сьогодні ,12 жовтня, у нашому селі відбулася важлива для людських сердець подія – відкриття на будівлі школи меморіальної дошки в пам'ять колишнього випускника, загиблого воїна Юрія Бриндака

Рідні, працівники і учні школи, представники влади, друзі, однокласники, жителі села – всі з квітами в руках прийшли віддати шану воїну, який віддав життя заради мирного неба над Україною. Саме в цей день йому б мало виповнитися 28 років. Не судилося…

Усвідомлюючи це, люди, які зібралися на подвір’ї нашого ліцею ,плакали, бо надто тяжким виявився біль втрати і надто свіжою рана в серцях тих, хто знав Юрія за життя.

Як працьовитого, відповідального, сумлінного і доброзичливого хлопця знали Юрія односельчани у мирному житті...

Трагічна звістка прийшла до нашої громади 20 грудня. У бою з російським окупантом за волю і незалежність своєї Батьківщини, 18 грудня 2022 року внаслідок мінометного обстрілу, отримавши вогнепальне поранення несумісне з життям, поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області загинув воїн, захисник України, житель села Кукавки Бриндак Юрій Григорович 1995 року народження

Серце Юрія Григоровича Бриндака завмерло навіки…

Його невичерпний патріотизм, відданість справі, непохитний бойовий дух, назавжди залишаться яскравим прикладом для майбутніх поколінь. Таким він був, таким він залишиться навіки.

На урочистому заході почесне право відкрити меморіальну дошку пам’ят Юрія Бриндака надали батькам Григорію Григоровичу та Олені Василівні.

Багато скорботних і теплих слів прозвучало на адресу Героя, який віднині щодня посмішкою зустрічатиме всіх біля входу у школу.

– Сьогодні ми відкрили пам’ятну дошку, щоб ніколи не забувати, завдяки кому можемо прокидатися в ліжку, ходити до школи, виховувати дітей, вести відносно мирне життя, – сказали ведучі Тетяна Моторна та Антоніна Яценко перед присутніми, Юрій віддав за нас з вами найцінніше, що є в людини – власне життя. Про це ми не повинні ніколи забути. Герої живуть серед нас!

Співчуття рідним – татові,мамі, рідним загиблого висловили голова Вендичанської селищної ради Анатолій Єфремов,начальник відділу освіти,культури,спорту та туризму Вендичанської селищної ради Роман Трачук,староста села Сергій Шевченко

Доземний уклін тобі, воїне!

Зі сльозами на очах про шкільне життя та про свого учня розповідав класний керівник Петро Томашевський :

– Ти все зробив правильно, Юрію! Ти бився гідно і ми цього ніколи не забудемо. Ми будемо пам’ятати і гордитися тобою вічно!

Дарія Бурдейна ,учениця 9 класу,зачитала тривожний уривок із збірки" Світлий ранок" поета - земляка Василя Кушніра ,присвячений Юрію Бриндаку.

Досить сильно та душевно прозвучала пісня

" Плакала калина" у виконанні Максима Огородніка, Олександра Жукотанського та Олександра Онуфрійчука

Скорботною хвилиною мовчання учасники урочистого зібрання вшанували світлу пам'ять Героя Юрія Бриндака та всіх загиблих захисників України.

Наприкінці урочистого заходу гості та учні ліцею поклали квіти до меморіальної дошки вірному сину і захиснику рідної землі Юрію Бриндаку в пам'ять про мужнього воїна та Андрія Барабаша -полеглого патріота України.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь