Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

У Вендичанській селищній територіальній громаді проводяться роботи по будівництві вуличних мереж водопостачання.

Дата: 09.10.2023 15:51
Кількість переглядів: 108

В Україні через нестачу води страждає насамперед сільське населення, адже в селах люди беруть воду з криниць, які щороку міліють. Якщо ще після зими вода трохи прибуває, то з середини літа рівень її падає критично. Деякі криниці зовсім висихають. Тому останніми роками проводяться централізовані будівництва водогонів у Вендичанській громаді.

Так у 2021 році в селі Серебринець – побудовано водогін протяжністю 12250 м та під'єднано 430 користувачів;

В селі Плоске (Лучинецький старостинський округ)- проведено реконструкцію каптажної криниці, прокладені полімерні труби із встановленням економної помпової станції;

Восени 2022 року розпочато будівництво водогону в с.Немерче(Немерченського старостинського округу).Було під'єднано до водогону вул.Молодіжну та 36 домоволодінь.

Будівництво продовжилось у 2023 році користуючись коштами з місцевого бюджету Вендичанської селищної ради, з підтримкою підприємців ТОВ «СХК ВПГ», ПП«Спецземтехніка» та місцевих жителів. В результаті проведених робіт було під'єднано 138 дворогосподарств та установи освіти в селі - Немерченська гімназія, філія Вендичанського дошкільного навчального закладу. Будівництвом було виконано реконструкцію свердловини глибиною 100 м та проведення водогону протяжністю близько 8 кілометрів.

Всі роботи йшли паралельно - будівництво водогону, розчищення каналу, будівництво станції, яка проштовхуватиме воду по водопроводу.

Для будівництва використали нові полімерні труби. «В цілому будівництво тривало швидко» - розповів селищний голова Анатолій Єфремов.

У 2023 році в смт Вендичани(«Золота Гора» вул.Нагірна) – було прокладання 1600 м ПВХ труб від вул. Набережної та під'єднано 38 користувачів.

Проводяться роботи по будівництву водогонів по інших вулицях смт Вендичани: Прикордонна, Соборна, Шевченка, Березівська, Вінницька, Вишнева.

Очікувані результати від будівництва водогону - покращення соціально-побутових умов мешканців, підвищення санітарно-гігієнічного рівня, можливість використання сучасної побутової техніки для ведення домашнього господарства, у закладах соціальної інфраструктури.

Будівництво водогонів у громаді вкотре доводить, що будь-які проблеми людей зі спільними й злагодженими діями влади, громади та підприємців можна вирішити, потрібно тільки бажання, а воно, як видно на прикладі виконаних робіт, є.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь