Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Відбулось відкриття меморіальної дошки в пам'ять про Героя та Захисника України - ВОЛОДИМИРА МАЦЬКОВА

Дата: 05.10.2023 08:40
Кількість переглядів: 1510

Сьогодні, 04 жовтня 2023 року в селі Лучинчик Вендичанської територіальної громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті солдату Збройних сил України, учаснику російсько-української війни ВОЛОДИМИРУ МАЦЬКОВУ, який героїчно загинув на сході України, захищаючи рідну землю. Меморіальну дошку встановили на фасаді Лучинчицької філії Опорного Закладу «Вендичанський Ліцей» Вендичанської селищної ради. На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-Захиснику були присутні представники влади, рідні, друзі, вчителі та учні школи, земляки та жителі громади.

Відкриття меморіальної дошки воїну зі словами вдячності до присутніх виступив селищний голова Анатолій Єфремов, староста села Віктор Медвідь та голова ради ветеранів села Лучинчик Мар’янич Ніна Сергіївна. Висловлюючи велику вдячність сім’ї Володимира за те, що він поклав свою душу і тіло, щоб ми жили в незалежній державі. « Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім'я Героя. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». «Володимир назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах» - зазначили вони.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано рідним сестрам захисника Валентині, Тетяні та брату Олександру. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, учні школи запалили свічі пам’яті та присвятили вірші для Героїв, які відали своє життя за наше майбутнє.

ВОЛОДИМИР МАЦЬКОВ народився 30 січня 1984 року у селі Лучинчик Вінницької області. Володимир одружився, виховував двоє синів.Чоловік був гарним батьком, чоловіком, братом, господарем та майстром на всі руки. Розумний, завжди веселий та щирий.

З початком повномасштабного вторгнення чоловіка мобілізували, щоб захищати рідну країну. Разом з побратимами він пройшов пекло Соледара, де й 04.10.2022 року віддав своє життя за незалежність України.

Багато слів хороших та сумних було сказано під час години пам’яті, присвяченій Володимиру. «Коли помирає людина - це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність - трагедія для всієї країни» — зазначила завідувач Лучинчицької філії Опорного Закладу «Вендичанський ліцей»Вендичанської селищної ради Бачара Надія Іванівна.

Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України.

Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.

Дякуємо усім воїнам, що боронять нашу рідну країну.

Вічна пам’ять та шана Герою! Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь