A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Нарада керівників закладів освіти 06.05.2021року

Дата: 07.05.2021 11:45
Кількість переглядів: 1259

Фото без опису

На порядку денному – заходи щодо  оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти та організації здорового харчування.

Питання якісної і сучасної освіти у Вендичанській  громаді є одним із ключових пріоритетів для влади. Тому, вирішенню будь-яких освітянських питань передують обговорення, засідання, оперативні наради.

З метою подальшої реалізації заходів злагоджених дій і успішних результатів 06 травня 2021 року в залі  Вендичанського будинку культури  відбулась нарада  керівників закладів освіти щодо оптимізації мережі  закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти, створення належних умов для безпечного та якісного харчування  дітей.

Присутні керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти Вендичанської громади.

У нараді взяли участь Тетяна Каменщук, заступник голови Вінницької обласної адміністрації, депутат  Вінницької обласної ради від нашого округу;

Олексій  Драганов, заступник начальника управління, начальник відділу санітарного забезпечення Могилів-Подільського управління держпродспоживслужби;  Віталій  Микитюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Могилів-Подільського управління держпродспоживслужби; Анатолій  Єфремов , голова Вендичанської селищної ради.

      Було приділено основну увагу таким питанням :

       оптимізація закладів освітньої мережі;

     дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);

   вимоги щодо діяльності постачальників харчових продуктів та послуг з організації харчування для навчальних закладів освіти;

   організація харчування, використання харчових продуктів в закладах освіти, дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та складання  меню відповідно до нового Санітарного регламенту;

     сучасні технології підтримки психічного здоров’я учнів закладів освіти в умовах пандемії;

    організоване завершення 2020-2021 навчального року.

     Роман Трачук, начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради.,  наголосив, що  оптимізація закладів освітньої мережі – це  неминучий  процес, який потрібно здійснити найближчим часом.

Він представив презентацію про  перспективне моделювання мережі закладів загальної середньої освіти (малокомплектні, опорні школи), обґрунтував необхідність реорганізації  та закриття закладів освіти. Всі запрошені мали нагоду висловити думки та пропозиції щодо подальшого існування галузі, подолання проблемних питань роботи малокомплектних освітніх закладів громади та інше.

       Анатолій  Єфремов , голова Вендичанської селищної ради, підтримав виступ Романа Трачука.  Селищний голова вважає, що середня освіта є однією з найбільш витратних функцій, переданих громадам. Однак , оптимізацію не слід розглядати лише як спосіб заощадження коштів за рахунок скорочення кількості закладів чи вчителів. Мета оптимізації – покращення якості освіти шляхом ефективного витрачання бюджетних коштів. Це крок до змін – якісно-нових змін.  Освіта – це ніщо інакше, як проєктування та моделювання  майбутнього  Вендичанської громади.

Крок за кроком, хоч поволі і складно, та все ж впевнено і обдумано, керівництво громади робитиме  все необхідне, щоб заклади освіти ставали сучасними, умови праці педагогів комфортнішими, а учні отримували максимум знань.

       Олексій  Драганов, заступник начальника управління, начальник відділу санітарного забезпечення Могилів-Подільського управління  акцентував увагу присутніх на вступ в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом  МОЗ України  від 25.09.2020  № 2205.

      Віталій  Микитюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Могилів-Подільського управління держпродспоживслужби, зазначив , що здоров’я – одне з пріоритетів нашої держави, харчування дітей повинно бути безпечним, збалансованим та якісним. З цією метою необхідно забезпечити виконання  Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 р « Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти» та обов’язковий перехід на систему  управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)в  їдальнях закладів освіти з 01 вересня 2021 року.

  Людмила Пріян, директор Вендичанської СЗШ І-ІІІ ступенів, гімназії, поділилася з присутніми досвідом роботи щодо нормативно-правових актів, 

які зобов’язують керівників закладів освіти,  операторів ринку розробити та впровадити систему НАССР,  з Програмою  передумов та принципами, на яких базується система НАССР. 

     Олена Перевознюк, заступник директора з  виховної роботи Вендичанської СЗШ І-ІІІ ст.,гімназії, зупинилася на нормативній базі щодо організації харчування в дитячому середовищі, а саме: дотримання санітарно-гігієнічних норм харчування, якості та зберіганні продуктів харчування, маркування продуктів, медичний огляд працівників харчоблоку, запровадження системи НАССР «Аналіз ризиків і критичні точки контролю»

тощо.

        Також  на робочій нараді керівників закладів  освіти розглядалися актуальні питання освітнього процесу, саме:  сучасні технології підтримки психічного здоров’я учнів закладів освіти в умовах пандемії та  організоване завершення 2020-2021 навчального року.

  Тетяна  Каменщук, заступник голови Вінницької обласної адміністрації, депутат  Вінницької обласної ради від нашого округу, розкрила актуальні проблеми та технології забезпечення психологічного здоров’я  школярів в умовах пандемії COVID-19.

 Тетяна Мельник, головний спеціаліст  відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради,  познайомила  з листом  МОН

№ 1/9-218 від 27.04.21 року  «Про організоване завершення 2020/2021 навчального року та реалізацію Закону України «Про внесення змін до Розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)" (щодо окремих питань
завершення 2020/2021 навчального року)».

         Учасники наради у ході спілкування отримали відповіді на запитання, які сприятимуть підвищенню рівня організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти.

 

 Відділ освіти,культури,спорту

та туризму Вендичанської селищної ради                          



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь