A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вендичанська селищна територіальна громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Вакцинація населення.

Дата: 29.04.2021 14:15
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

24 квітня 2021 року стартував Всесвітній тиждень імунізації, і триватиме до 30 квітня. Гасло цьогорічної кампанії «Вакцини зближують нас». Її мета — підвищити рівень охоплення щепленнями завдяки кращій обізнаності й розумінню процесу імунізації.

Сьогодні, коли розмови точаться лише про вакцину від коронавірусу, — важливо не забувати про рутинну імунізацію. Адже переривання планової вакцинації — відповідно до національного календаря щеплень — навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань, які попереджає вакцинація.

 

Чи можна вакцинувати дитину

під час пандемії COVID - 19 ?

Під час пандемії COVID-19 дитину можна, і дуже важливо вакцинувати. ВООЗ та Центри з контролю за захворюваннями США (CDC) не рекомендують скасовувати щеплення під час спалаху коронавірусу. Як довго триватиме ситуація з COVID-19 наразі невідомо, а призупинення вакцинації та низькі охоплення щепленнями загрожують спалахами інших інфекційних хвороб. Саме тому дітей необхідно захистити від інфекцій, проти яких проводять вакцинацію.

 

Про що важливо подбати під час вакцинації

протягом карантину?

Для кожної конкретної ситуації потрібно шукати рішення разом з лікарем. У контексті COVID-19 потрібно оцінити, наскільки зручно і реалістично буде дістатися місця вакцинації та як мінімізувати або повністю виключити можливі контакти з людьми. Вакцинуватися можна: в центрі первинної медико-санітарної допомоги, приватній клініці, де повністю розділено потоки пацієнтів: у будівлі є різні входи для хворих і здорових дітей; щотижня для вакцинації виділяють окремий час чи «День здорової дитини», коли в поліклініці проводять огляд і вакцинацію здорових дітей; у клініці здорової дитини (наприклад, такі є у приватному секторі). Лікарю необхідно подбати про те, щоб потоки пацієнтів були розділені: якщо у закладі є окремий вхід для здорових дітей, які приходять саме на вакцинацію, необхідно попередити батьків, щоб вони ним користувалися; можна розділити потоки, призначивши для вакцинації окремий час, коли у закладі приймають лише здорових дітей; необхідно попередити своїх пацієнтів, що з такими симптомами, як кашель, температура, нежить, краще дзвонити своєму лікарю і обговорювати подальші дії по телефону, ніж приходити і тим більше - чекати в черзі. У жодному разі не можна відкладати екстрену вакцинацію/постконтактну профілактику. Наприклад, при контакті з кров'ю (можливість інфікування гепатитом Б), коли вкусила тварина (можливе інфікування сказом), людина отримала травму і їй потрібна профілактика правця. Завжди обговорюйте кожну конкретну ситуацію з сімейним лікарем лікарем і вибудовуйте відповідний маршрут. Зверніть увагу й на те, що застосування саме багатокомпонентних вакцин зменшує кількість уколів і візитів до лікаря.

Якщо графік порушено, вакцинацію можна робити проти будь-якої інфекції у будь-якому порядку. Єдине правило, якого слід дотримуватися в цьому випадку: стежте за дотриманням інтервалів введення доз, що дозволяє досягти максимальної ефективності. Кілька вакцин можна вводити в один день. Це звичайна міжнародна практика, яка дозволяє зменшити кількість візитів до медичного закладу, а отже, й рівень стресу для дитини та батьків. Вакцинація не може ослабити імунну систему Навпаки - це інфікування певними вірусами може ослабити імунну систему та опірність організму. Вакцини діють інакше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь